web stats
Kategori: tyndmand
Fakta
10-03-2013


Heldigvis får jeg tit svar, når jeg taler med de unge ansatte i Fakta. Det er noget nyt jeg er begyndt på. Jeg har set ham, der skriver, gøre det. Jeg så ham bagfra fordi jeg stod efter ham i køen ved kassen. Jeg tør ikke se ham forfra, fordi det må være ligesom i radioen, hvis en lytter bliver interviewet og selv har radioen åben. Det som lytteren siger i telefonen, bliver sendt ud i radioen, som står i hans egen stue og derfra kommer det i telefonen. Det giver en kosmisk hylen. Jeg har hørt det i P1. Virkeligheden går i selvsving, fordi den griber sig selv i halen. Derfor taler jeg aldrig med ham, som skriver. Det ville skabe en hylen værre end flaskeautomaten i Fakta, når en flaske har sat sig fast. Og det ville kun standse, hvis der blev slukket for mig eller ham. Og så ved jeg hvem det bliver. Jeg har på forhånd trukket det korteste strå. Nu kan jeg trygt gå i Fakta, for han sidder og stirrer på issøer og har det ligesådan. Han savner sikkert Fakta og lader migt få kontakt med de unge ansatte.

Jeg kommer altid efter kl. 18.00 hvor der næsten ikke er køer ved kassen. Jeg kan veksle et par bemærkninger med den ansatte. " Har du siddet længe ved kassen i dag." - " ja, jeg har siddet i 6 timer" og hun kigger ned på tæller, jeg ikke kan se, og fortsætter: " Jeg har betjent 800 kunder." - " Så må du være træt i armene" - " Ja, det kan du lige tro." - " Er I ikke for få ansatte for tiden. Der er jo hele tiden nogle, som bliver fyret, når de bliver 18 og skal have en rimelig løn." - "Jo, det er vi. Men i næste uge kommer der én mmere, nemlig min tvillingsøster." - " Det kan man slet ikke se på dig. Hvad sker der når du sidder ved denne kasse og hun sidder ved den anden, så ved kunderne ikke hvor de er." Hun griner og siger: " Nå, det skal nok gå." Unge nu om dage er ikke sådan at slå ud. Jeg spørger: "Hvordan kan jeg kende forskel på jer." Hun svarer: " Jeg snakker mere end hun gør." Nu kommer der en kunde som skal ekspederes og jeg må videre. Hun siger: " ha en god aften." Det sagde hun ikke til den forrige kunde og vil heller ikke gøre det til den næste, og jeg føler det som om jeg har fået en æresmedalje at gå hjem med.

Eller til en pige med langt hår siger: " Du behøver da i det mindste ikke ekstensions." Hun svarer: " Hvor er det godt. Nogle af min veninder har det, og når de overnatter hos mig og vi skal spise morgenmad, ligger der flere måtter af hår på bordet."

En pige, som har halvdelen af håret farvet grønt og den anden halvdel klippet af, siger til mig for at drille:" Giver du ikke noget?" Jeg svarer:" Jeg har ikke så meget, men du må gerne få mælken." - "nej, den vil jeg ikke tage fra dig, så har du jo ikke noget at drikke til kiksene." Det er de eneste to ting, jeg køber den dag, kiks og mælk.

En dreng er ved at ordne varer på en af hylderne og kommer hen for at ekspedere mig. Jeg siger:"hvordan er det, når du lige har sat en masse varer på hylderne, så kommer der en masse folk myldrende og efterlader tomme huller og rod. Han svarer: " ja, det er håbløst. Det med rodet er det værste."

En dag jeg står i køen, ser jeg lidt fremme en ophidset kunde. " Hvorfor siger du 50 kr. Ser her 3 mælk. Det giver 48, 50." Drengen ved kassen er lidt forvirret og gentager 50 kr. Kunden bliver nu ude af sig selv. Han tager en mælk i hånden og ryster den, som han skal ryste en coctail. " Tre af dem her giver 48,50." Drengen lader kunden få ret og tager i mod pengene og kunden går hovedrystende mens han kaster anklagende blikke på os andre kunder og kan dog ikke skjule, at han har tjent 1,50 kr. Han skal nok blive millionær engang, eller også bliver han ingenting, fordi andre ikke kan fordrage ham. Da det er min tur, siger jeg til drengen ved kassen.:"Der er nogle mennesker, som har det dårligt. Det er deres problem, ikke dit. Det er mere ubehageligt for dem selv." se indholdsoversigt til Postkort fra tynd mand i Vejle
se alle indlæg
cookies