web stats
Kategori: tyndmand
Røverne i natten
10-03-2013


Der fulgte en anden mand efter og han standsede midt på græsplænen med en faktapose i den ene hånd og en pind i den anden. Hvis det ikke var en pind, var det en kniv. Han blev sur over al denne råben og begyndte at gå over mod huset og verandaen, hvor råbene kom fra. Ham, der skriver og råber, blev nu til ham, der løber. Ud i gangen ned i kælderen mens han råbte på sin kone, som løb fra køkkenet og ned i kælderen. Hun råbte på hunden, som for en gangs skyld adlød og løb efter sine ejere. De løb ind i det inderste kælderrum og åbnede skabet. Inderst i skabet var et hul i muren. De lukkede skabet og krøb ind i tunlen og videre over til pulterrummet, hvor træmmedøren var låst, så de sad ligesom i fængsel. Det kunne jeg mærke i min lejlighed ovenover, fordi han og jeg har telepatiske evner. Jeg gik ned i kælderen og lod være med at tænde lyset, for jeg tør ikke se ham. I det svage lys brækkede jeg låsen op og gik hurtigt op til mig selv. De listede sig stille ud af kælderen og hen til Pedersholms Allé, så de stod uden at blive set fra huset. Hans kone ringede nu til politiet fra sin mobil. Han har for nogle år siden besluttet, at han aldrig ringer til politiet. Og hans kone fortrød det også.

Hun forklarede først en hel del. "Der har været røvere i Fakta. De kravlede ind over hegnet til vores have. Og én af dem forfulgte os med en kniv". Så sukkede hun, fordi hun blev stillet om til et andet tlfnr, hvor hun skulle forklare det samme igen. Hun forklarede rigtig meget. Det gav ikke noget resultat. Men da så hun og ham ved hendes side at deres indgangdør i deres hus blev åbnet og en hætteklædt mand trådte ud og så sig omkring. Hun sagde så højt hun turde ind i telefonen: "Nu kommer han ud af vores hus og står i indgangsdøren" Det gjorde hun flere gange. Det lød rimelig naturligt. Politimanden i telefonen svarede: "Så må vi hellere komme." Hun og han ved siden af trådte tilbage ind i skyggerne. Manden med kniven trådte også tilbage ind i huset og lukkede døren.

Politibilen kom stille kørende uden udrykning, og ægteparret gik over til den og forklarede hvad de havde set. Han havde set en mand kravle over hegnet inde fra Fakta efter at have smidt nogle poser over. Og mens han så manden, råbte han så højt han kunne og det er højt. Manden faldt ned fra hegnet. En anden mand faldt også ned. Man kunne ikke skelne deres ansigtstræk, for de var fra Afrika og det var midnat. De to politibetjente gik nu forsigtigt ind i huset og ægteparret fulgte langsomt efter. Huset var tomt og haven var tom. Ved det ene hegn fandt politibetjente nogle faktaposer og papkasser. Da de kiggede over mod hegnet på den modsatte side ind til naboen, så de et hul i det gamle, mørnede lamelhegn. Hullet havde omrids fra en løbende person. Hans kone sagde: "Min mand kan råbe højt." Politibetjenete viste ikke, at de var imponerede, men konstaterede: " Røverne er over alle bjerge." Det ville hun ikke modsige, selv om hun håbede ,at tunlen var tom. Politiet kørte nu ind på Faktas parkeringsplads og blev der hele natten. Måske håbede de at røverne ville komme tilbage.

se indholdsoversigt til Postkort fra tynd mand i Vejle
se alle indlæg
cookies