Kategori: religion
Tro
23-10-2012
Troen kan sammenlignes med søvnen. Vi falder i søvn. Det er svært, for vi skal give slip på os selv. Vi må overgive os til søvnen. Den kommer til os uden at vi kan gøre noget for det. Hvis vi vil være de aktive, bliver vi søvnløse. Sådan kommer troen til os, når vi opgiver os selv. Men til forskel fra søvnen bringer troen ikke, at vi bliver som fraværende. Vi bliver i høj grad nærværende

Troen kommer via en sans, som vi ikke har styr over: høresansen. Troen kommer ved at høre om Gud. Det er en meget åben sans. Vi kan lukke øjnene, men ikke ørerne. Vi kan se væk, men ikke høre væk.

Det ligner de billeder, som kan ses på flere måder. Der er f.eks. et billede, som kan forestille to helt forskellige motiver: en heks eller en smuk, ung pige. Det er forskelligt eller måske tilfældigt, hvad en person først ser, og så har personen svært ved at få øje på modsætningen i billedet. Men pludselig er det som om linierne falder på plads og det modsatte motiv toner frem og betragteren ved ikke hvordan det sker og har ikke gjort noget for det, bare åbnet sig, stået stille og være opmærksom.
se alle indlæg
cookies