Kategori: politisk satire
tilbage fra fremtiden med undren
Den skjulte hensigt med det store udbud for de pengeglade er at lønningerne så vil falde, fordi de mange, som er arbejdsløse og som ikke kan få offentlig hjælp, vil være villige til at få en mindre løn bare for at overleve. Og når lønningerne falder, vokser pengebunken i de største pengekister, som nogle få sidder hårdt på.
01-01-2013
Hvis du har vandret rundt på nettet i fortidens ruiner og tilfældigvis ser dette indlæg og du lever i år 2062, ser du tilbage på en periode, hvor der er diskussion om, hvordan vi bedst kan hjælpe hinanden. Deltagerne i diskussionen er de menneskevenlige og de pengeglade.

De første er ikke helt helhjertede og inderst inde bange for den hårde valuta, som de ikke mener der er nok af. Det har de fået en computer til at sige, fordi de jo skal have en god grund til deres mening. Men de fortæller ikke åbent, at de kan ændre på computer-modellens forudsætninger, så den siger noget helt andet. De vil helst have, at der skal spares, og det får de beregningsmodellen til at sige.

Modellen ikke har meget med virkeligheden at gøre. Det bliver klart, når man ser tilbage på, hvad modellen forudsagde for nogle år siden. Det har intet med vores nuværende virkelighed at gøre. Tit er det milliarder af kroner som er forkert.

Det gælder ikke kun forudsigelser, også når staten opgør, hvor meget der er på kistebunden, kan de få røde ører, fordi der i et hjørne ligger 50 milliarder, som de intet kendte til. Heldigvis er det for meste positive milliarder og ikke nogle som mangler. Selv om det kan ske, at de, der er bedst til regnskaber, nemlig det danske skattevæsen, i deres regnskab kan have samlet fejl på 26 milliarder i både plus og minus, så det går lige op.

Men de menneskevenlige holder på masken og lader som om der er styr på det hele. dvs. at det er rigtigt, at der ikke er penge nok, selv om flere økonomer mener, at den danske økonomi er en af de bedste i verden. Det lukker de menneskevenlige ørerne for. De vil med vold og magt skære ned på velfærden, fordi det ser så ansvarligt ud, og fordi den tidligere regering, som var pengeglad, gjorde det.

De pengeglade derimod elsker hård valuta og mener, at hvis den er i centrum, vil det gavne alle danskeres velfærd, men selvfølgelig mest dem, der sidder på den største pengekiste. Men det prøver de at skjule det ved at bruge mange venlige ord om at pengene har det bedst i folks egne lommer.

De siger ikke åbent, at det ville medføre, at der er få, som ikke kan holde bukserne oppe, mens flertallet har tomme lommer. Det skal man ikke være kede af, siger de pengeglade, for de, der ikke har en rød reje, skal bare udbyde sig, selv om prostitution næsten er forbudt. Det gælder om at have et stort udbud af folk, som ikke har arbejde. Så skal det nok gå, og hvis det ikke gør, kan de få hjælp, og helst fra private, endelig ikke fra det offentlige, som skal beskæres.

Den skjulte hensigt med det store udbud for de pengeglade er at lønningerne så vil falde, fordi de mange, som er arbejdsløse og som ikke kan få offentlig hjælp, vil være villige til at få en mindre løn bare for at overleve. Og når lønningerne falder, vokser pengebunken i de største pengekister, som nogle få sidder hårdt på.

Jeg kan godt forstå, at du undrer dig.
se alle indlæg
cookies