Kategori: politisk satire
selskabsskatter
Først skulle danske og multinationale firmaer betale den skat, som de er forpligtet til. Dernæst skulle regeringen indse, at sænkelse af selskabsskatten giver meget få job
19-02-2013
Dansk Arbejdsgiverforening vil have alt skåret ned undtagen deres overskud. De skærer ned på investeringerne og antallet af job. Alt hvad andre får, særlig dem der får lidt, vil de også have skåret ned.

Usocialdemokraterne i Danmark taler også om at sænke selskabsskatterne*. Derfor vil de bl.a. skære ned på SU-en. Og de bruger en af DA's standardvendinger "konkurrenceevnen". Dansk Metal går i samme retning, dvs. skarpt til højre.

I stedet for at sænke selskabsskatterne skulle første skridt være, at danske og multinationale firmaer betalte den skat, som de er forpligtet til. Det ville kunne financiere en forhøjelse af SU-en. Der skal herfra lyde et højt hurra til Novo Nordisk, som efter en dom skal betale 3,6 milliarder kroner ekstra i skat, så deres selskabsskat i 2012 er på 7,9 milliarder kroner mod blot 2,8 milliarder kroner i 2011. Vi takker for deres ganske vist tvungne bidrag til det danske fællesskab. Mange andre firmaer* måtte gerne frivilligt eller tvunget gå i samme fodspor.

Det er som om Dansk Metal og Socialdemokraterne har glemt de undersøgelser, som viser, at en sænkelse af selskabsskatterne giver meget få job* , og hvis de financieres med beskæringer i det offentlige forbrug vil de betyde et stort tab af jobs*.
se alle indlæg
cookies