Kategori: politisk satire
flaskepost
rædselsvisionen om, hvad der sker med vores samfund, hvis socialdemokraterne fortsætter med at begunstige de rige
07-03-2013
Dette er en flaskepost til dig, som i 2050 ved et tilfælde er kommet ind på denne side, som er langt ude i nettets ødemark, og som har ligget brak i mange år.

Jeres problemer startede i det første årti af dette århundrede, fordi politikerne var meget i vildrede. Først troede de, at der ville blive for mange ældre og for få arbejdere, så de skar ned på støtten til de ældre for at tvinge dem i arbejde, og de forhøjede alderen for, hvornår en arbejder kunne trække sig tilbage.

Måske virkede det, eller måske blev danskere i alle aldre så bange, at de ikke turde bruge penge. De måtte selv spare op til dårlige tider, når de ikke mere kunne forvente, at samfundet ville hjælpe, hvis de kom i nød og ikke kunne arbejde. Resultatet blev, at fabrikkerne ikke solgte særlig godt og måtte skære ned på antallet af arbejdere. Pludselig var der altfor mange, som ikke kunne få arbejde.

Politikerne havde skabt et problem, som var lige modsat det, som de troede var problemet.

Imens strømmede penge ind til fabriksejerne og deres bagmænd, og få familier samlede enorme formuer. De sagde, at det skyldtes, at de ikke havde så mange omkostninger, når de havde så få arbejdere, som blev tvunget til at producere mere og mere. Måske var prisen på varerne altfor høj, og den gik lige ned i de riges lommer.

Da fabriksejerne i virkeligheden ikke kunne fordrage arbejderne, som let blev syge og nedslidte og sure, brugte fabriksejerne deres formuer til at ansætte robotter. Det samme gjorde også staten og kommunerne.

Det ved du udemærket. Enten var dine forfædre blandt de rige, eller du er en af de privilligerede, som overvåger maskiner, ellers havde du ikke penge til en computer og tid til at surfe og endda finde så langt ud, som til denne internetside, der er i en udørk, som ingen ellers besøger.

Og du kan klart se resultatet af de forvirrede politikeres rådvilde indsats. Allerede tidligt, da der kom så mange fattige, der blev sat ud af deres hjem, fordi de ikke kunne betale, blev de tvangsanbragt uden for byerne. Du har nok ikke været inde i én af de lejre, som ligger uden for jeres by, og du ved nok heller ikke hvor mange lejre, der er. Men du kan se den høje byport, som er omkring jeres lille by, og al den kontrol og overvågning, som er nødvendig for at holde de fattige væk fra byen, og som fylder jer med frygt.

I starten af århundredet var Danmark ellers et af de lande i verden, hvor folk havde mest tillid til hinanden, men det ødelagde politikerne. De talte nedsættende om de ældre og kaldte dem ældrebyrden. De talte dårligt om dem, der ikke havde arbejde, og sagde, at de var dovne og ugidelige. Og de talte dårligt om dem, der var i arbejde, og sagde, at de holdt for mange rygepauser og ikke bestilte nok og fik altfor høj løn og skabte en dårlige konkurrenceevne. Den gik de meget op i netop i denne periode. De havde ikke respekt for almindelige mennesker, men prøvede i stedet på mange måder at gavne de rige, hvilke lagde grundlaget for den forbandelse, som I lever under.

Jeg ved, at I næsten allesammen daglig er i terapi for at kunne udholde rigdommens forbandelse. Og jeg vil med min røst fra fortiden kun give dette råd. Rigdommen kan ikke afskaffes, hvis ikke fattigdommen også bliver det. Men det er et stort skridt at tage.
se alle indlæg
cookies