Kategori: politisk satire
robert
maskiner overtager jobbene
17-03-2013
Han er en maskine og hans navn er i virkeligheden robot og ham er der mange af. Og de kan alting undtagen tænke som mennesker*, men de kan gøre meget godt for mennesker.

Politikerne mente for nogle år siden, at der ville blive for få arbejdere. Nu er der for mange arbejdere. Og politikerne vil nu have flere jobs. Hvis de ikke selv kan skabe dem, håber de på at udlandet kan.

Om nogle år vil politikerne indse, at selv om der kommer flere jobs, kommer der ikke flere i arbejde, fordi maskiner overtager jobbene* både inden for industrien og administrationen. Og de, som er i arbejde, må gå på deltid, fordi der ikke er nok at lave.

Det er synd for politikerne. De gør det så godt de kan, men det er ikke godt nok, når de har mistet kompasset*, og skifter retning, alt efter hvordan vinden blæser, i stedet for at holde retningen uanset om bølgerne er imod.

De arbejdsivrige politikere vil opdage, at de skal sadle om og være fritidsivrige, dvs. skabe vilkår og rammer, så folk kan fylde deres fritid. Folk bliver nødt til, ikke at gå i jobtræning, men i fritidstræning. De skal blive som børn igen, der lader tiden forsvinde i leg sammen med sine venner. Tænk at få venner, som ikke er mobbende jobkonkurrenter, men ærlige venner.

Lige så vigtigt: politikerne skal benhårdt sørge for, at de rige ikke bliver rigere, og de fattige fattigere.
se alle indlæg
cookies