Kategori: politisk satire
64.000 job
der er intet menneskesyn bag de mange tal
05-04-2013
Det er mærkeligt, at Boston Consulting Group i en rapport kan komme frem til et så konkret tal. Hvordan mon de er kommet frem til de 4000. Måske er det mistænkeligt.

Boston Consulting Group har i en rapport, som ingen har bedt om, beregnet, at 64.000 job i fremstillingsindustrien i Danmark vil gå tabt inden 2020. Mon det er for at gøre opmærksom på sig selv. Og det lykkes for dem. Ingen medier spørger dem, hvordan de er nået frem til tallet. Hvilke forudsætninger har de lagt ind i deres regnemodeller og hvilket menneskesyn har de.

Ganske vist har også Corifæet Coridon samme indstilling til tilværelsen (måske også til sine egne børn):" Jeg tænkte jo ikke andet, end at det måtte vi forholde os til økonomisk." Det er finansminister Bjarne Corydons svar på spørgsmål fra Ekstra Bladet: »Hvad tænkte du, da du så de markant højere tal?« (Tal, der viser, at op mod 23.000 mennesker vil ryge ud af dagpengesystemet.) (også her kan man spørge hvordan de er nået frem til de 3000).

Økonomi handler måske slet ikke så meget om tal, men om mennesker. Hvordan vil de opføre sig. Hvor længe vil de finde sig i den nedsættende holdning som den nuværende regering har til alle grupper i vores land. Vil danskerne blive sat i bevægelse. Vil alle nedlægge arbejdet og give sig til at cykle, og vil det betyde, at 101.500 job forsvinder til udlandet. Mens cykelfabrikanter er nødt til at ansætte 1.200 flere. Det kan regnemodeller ikke forudsige.

I Danmark har vi tradition for bevægelser. Højskolebevægelsen. Andelsbevægelsen. Og vi bevæger os meget på cykel. Det er noget helt dansk, som ikke er indregnet i regnemodeller. I parentes bemærket er amerikanerne helt anderledes. De vil hellere skyde.

Kender Boston Consulting Group danskerne, og når de ikke gør det, hvordan kan de så beregne økonomi og antal job for os. Firmaet kender ikke engang deres egne ansatte. På nettet kan man læse, hvordan ansatte har det i det bastante, bostonske firma. Selv de, som er glade for arbejdet, siger, at arbejdstiden er altfor lang og at det ikke er plads til familieliv. Om ikke andet, er det meget udansk, men ikke uthorninsk.

Der er håb om, at Coryfæet Corydon og teknodronningen Thorning må flytte til Boston, hvor de hører hjemme, og at de stik mod deres egne 2020 planer kommer til at fremkalde en ny dansk bevægelse, som sætter mennesker og fællesskab og livet i centrum.
se alle indlæg
cookies