Kategori: politisk alvor
virksomhedernes ansvar og pligt
Stine Bosse mener, at virksomheder har et socialt ansvar.
19-07-2013
Virksomheder skal ikke bare tjene penge, men også være med til at bevare velfærdsstaten. Det gælder om at bevare det unikke ved Danmark, og det er alles ansvar, mener erhvervskvinden Stine Bosse.

Hendes synspunkt er helt i overensstemmelse med det nye ledelses paradigme: " The shift entails a different way of treating people: a shift from a world in which people are manipulated as things (resources, eyeballs, demand) to a world in which people are interacted with as human beings." ( I moderne ledelse manipuleres mennesker ikke som ting, men opfattes og respekteres som personer)

"Som virkeligheden er, så får arbejdsgivere rigtig mange ansøgninger, og man kalder dem ind, der ser bedst kvalificerede ud på papiret, Man tænker ikke på socialt ansvar i den situation, men på hvem, der kan bidrage til en sort bundlinje," siger Ole Steen Olsen fra Dansk Erhverv, der er talerør for arbejdsgivere inden for blandt andet handel og service.

Dansk Erhverv har ikke opdaget, at vi lever i en ny verden med nye standarder. Mon det er grunden til, at det ikke går så godt for dansk erhverv. De er så forgabt i konkurrenceevnen, som de - modsat vismændene - mener er dårlig. De er blinde over for deres egne manglende ledelsesevner.
se alle indlæg
cookies