Kategori: politisk alvor
Topchef revser danskerne og sine børn
Han mener, at de ikke arbejder nok og er middelmådige
25-07-2013
Topchefen slutter med iritation over, at han udtaler sig ærligt og negativt, men bliver opfattet som kynisk.

Han er som chefer er flest: selvpromoverende, selviscenesættende, selvovervurderende.

Om sine børn på 7 og 10 år siger han:" at de i udgangspunkt er middelmådige til alt, hvad de beskæftiger sig med."

På det punkt tager han fejl. Børn er meget kompetente. De kan som ingenting gennemskue sine forældre. Og hans børn ser tydeligt, at han har haft en hård opvækst både i sin barndom og i de virksomheder, som han har måtte gennemleve. Han har tydeligt taget skade, men hans børn elsker ham betingelsesløst og totalt tilgivende.

Hvis han tager sådan fejl med hensyn til sine børn, som han elsker, hvad så med hans ansatte, som han ikke elsker, men tugter.

Han er menneskeligt blind, når han undrer sig over, at vi ikke klapper i hænderne, og klapper hælene sammen, når han siger sin ærlige mening. Han udtaler undrende:" Når du er ærlig – og det er den dyd, der er tættest forbundet med kærligheden – og ikke til at misforstå, bliver du opfattet som et kynisk og ufølsomt menneske."

Han misforstår forholdet mellem ærlighed og kærlighed. Det er tværtimod sådan, at vi skal mildne vores ærlighed over for dem vi elsker, fordi ærligheden let kan misforstås.

Han misforstår, at vi ikke klapper. Hvis han er kynisk og ufølsom, og siger det uden omsvøb, er vi kompente nok at opfatte, hvordan han er som menneske.

Det kan aldrig være meningsfuldt at være ond og kynisk.
se alle indlæg
cookies