Kategori: politisk alvor
endnu en måling af få virksomhedslederes meninger om Danmark
AmCham Business Barometer bringer deres uforbeholdne og udokumenterede mening om Danmark
06-09-2013
Avisen.dk skriver under overskriften "Firmaer overvejer at forlade Danmark: Her er for dyrt" om en meningsmåling foretaget hos 103 virksomheder i Danmark, hvoraf 67 procent har hovedsæde i USA.

Avisen.dk skriver ukritisk om nogle af de dårlige forhold, som meningsmålingen peger på i Danmark.

Rapporten fra AmCham skriver dog også om mange positive kvaliteter ved Danmark. Over 50%* af de 103 personer fra nogle erhvervssektorer mener, at det er let at finde højt uddannede, og de arbejder effektivt, og at Danmark har et meget fleksibelt arbejdsmarked. 30% af de 103 personer mener, at det er meget vigtigt, at der er en høj livskvalitet hos os.

Sikkert de fleste af de personer, som kommer fra USA, mener, at indkomstskatten hos os er for høj. Men de kommer jo også fra et land, hvor støtten til de svage er meget lille, og hvor folk derfor prøver at holde fast i det job, som de har, og ikke har så stort mod til at skifte, som danskere har. Og hos dem er livskvaliteten kun høj for en lille procentdel af befolkningen. Det skulle nødig indføres i Danmark. Så betaler vi hellere vores skat.

Jeg læser også rapporten som om nogle af de 103 ønsker, at Danmark skal have større åbenhed over for fremmede.

En måske mere videnskabelig analyse fra Tyskland* har vist, at accepten af forskellighed (dvs. også over fremmede) er meget høj i vores land. Og denne analyse giver Danmark og de nordiske lande den højeste placering i en liste over landes sammenhængskraft. Det skyldes vores velfærdsmodel. Den har personer fra USA nok svært ved at acceptere. Men de kunne lære meget af den.

Hvordan det være, at personer fra Tyskland og England værdsætter vores samfundsmodel, som bl.a. medfører høje skatter?

Ved et tilfælde fandt jeg en lidt kritisk bedømmelse af AmCham på nettet. Her bedømmes AmChan undersøgelsen til ikke at være helt videnskabelig*, og den giver et forkert billede af forholdene i Kina, og den er ikke repræsentativ. Medierne kritiseres også, ikke mindst for deres overskrifter*. Det gælder måske ikke kun i Kina, men også i danske medier.
se alle indlæg
cookies