Kategori: politisk satire
Dagpengereformen virker
Dyreforsøg
22-09-2013
I konkurrencestaten behandles mennesker ikke mere som personer, men der eksperimenteres med dem som med dyr. Et eksperiment: hvis de rotter, som får højest løn, og som pludselig bliver fyret, får en høj bonus, mens de små mus nederst på lønskalaen, får halveret støtteperioden. Result af forsøget: de første kan leve længe inden de igen får et højt betalt job. De sidste løber meget hurtigt rundt i jobkarusellen og prøver desparat at finde et job, og for en tredjedel af dem lykkes det i sidste øjblik at finde et job, som er ringere og dårligere betalt end det som de havde.

Et nyt eksperiment er på trapperne. Hvis det hjælper at halvere støtteperioden, hvorfor så ikke gøre den negativ, dvs. når de små mus bliver fyret, skal de som straf betale samfundet det, som svarer det to års dagpenge, hvis de ikke inden en uge finder et job. Resultat af forsøget: Det virker. De sidste dage i den uge vil over halvdelen af musene finde et job, også selv om det er ulønnet.

Men det giver god symetri i konkurrencestaten, hvor de høje rotter både får høj løn for deres arbejde og høj bonus, når de ikke har gjort deres arbejde godt nok.
se alle indlæg
cookies