Kategori: små fortællinger
Den unge mand.
Der er intet som haster
28-10-2013
Der var engang en ung mand. Han var meget glad for han skulle møde sin kæreste. Han kunne ikke vente med at se hende og kom altfor tidligt til træet, hvor de skulle mødes. Han satte sig ned ved træets rod og hvert øjeblik føltes som en time og han så ikke, at det var sommer og at der var blomster overalt. Han længtes kun efter at se sin kæreste komme ham imøde.

Pludselig stod en lille, gammel og grå mand foran ham og sagde:" Jeg ved, hvordan du har det. Nu giver jeg dig en knap. Den skal du sy på din jakke, og når du synes, at tiden går altfor langsomt, skal du bare dreje knappen til højre, så springer du hen over tiden hen til, hvor du ønsker.

Den unge mand undrede sig. Han havde brug for knappen med det samme, men han havde ingen nål og tråd, og hvordan kunne det lade sig gøre at dreje en knap til højre. Den gik vel af, hvis den blev brugt altfor meget.

Men straks var knappen syet på hans jakke og han drejede den, og straks stod hans kæreste foran ham og smilede. Han drejede igen på kappen og vupti sad de ved bryllupsfesten og var blevet gift.

" Bare vi dog snart var alene." " Bare vores nye hus var færdigt."

For hver tanke drejede han på knappen. Nu manglede bare børnene. Vupti så var de der. Men hele tiden var der noget han længtes efter, og han drejede og drejede, så livet sprang ham forbi. Han var ikke mere en ung mand men lille og gammel og grå.

Netop i det øjeblik vækkede hans kæreste ham. Hun var kommet til træet og havde set ham sove sødt og havde stået længe og glædet sig over ham.

Da han slog øjenene op og så hende, føltes øjeblikket som evigheden og han sagde:" Sæt dig ned ved siden af mig og lad os snakke sammen. Vi har al den tid det skal være og der er intet som haster, fordi vi er sammen.

Frit efter en tysk* fortælling.
se alle indlæg
cookies