Kategori: små fortællinger
Den smukke, magiske vase.
Da han købte en vase, blev han nødt til at plukke blomster og gøre rent, og hans liv blev smukt.
03-10-2014
Der var engang en ulykkelig mand. Han boede alene og hans hjem var tomt og beskidt. Hvis nogen ved et uheld besøgte ham, tænkte de:" Lad mig komme ud herfra."

En dag bankede det på døren og en gadehandler stod uden for med nogle vaser, som han gerne ville sælge. Han sagde:" Det er magiske vaser. Bare en af dem er nok, og dit liv bliver bedre." Den ulykkelige mand fik øje på en lille, meget smuk vase, som ikke kostede ret meget, og han tænkte:" Det kan ikke skade, " Og han købte den og satte den på bordet i stuen.

Hver dag når han kom ind i stuen, beundrede han vasen.

Men så tænkte han:" Det er forkert, at sådan en smuk vase er tom." Og han gik ud og plukkede vilde blomster fra grøftekanten og satte dem i vasen. Den blev endnu mere smuk.

Kort efter tænkte han:" Det er forkert, at sådan en smuk vase står på et bord, som er fyldt med krummer og madrester og støv." Og her standsede det ikke. Han gav sig til at gøre rent i hele huset og vaskede gulvene.

Der blev helt hyggeligt hos ham, og hvis nogen tilfældigvis besøgte ham, tænkte de:" Her er dejlig at være. Og han er slet ikke så ulykkelig og trist, som vi troede." Og de gik ikke efter et øjeblik, men slappede og hyggede sig med manden i hans gode hjem.

se alle indlæg
cookies