Kategori: små fortællinger
Afrika er større end du tror.
Når et kort tegnes på et stykke papir, bliver virkeligheden forvrænget, fordi den ikke er flad. Der er meget andet, som vi gør fladt, når vi danner os et billede af det.
26-11-2014
Når vi ser og beskriver vores liv, gør vi alting for småt for at kunne overskue og forstå det vi ser. Et kort er en meget lille gengivelse af et stort område, et land eller flere lande.

En kartograf tegner kort, og det er en svær kunst. Jorden er en kugle, og når han tegner et kort på et stykke papir, kan han ikke tegne det helt, så det passer med virkeligheden. En kugles overflade kan man ikke lægge ud på et fladt stykke papir. Man bliver nødt til at tegne det lidt forvrænget. Det bliver endnu vanskeligere af, at jorden ikke er en almindelig kugle. Den er lidt flad. Den buler ud i midten. Den har nærmest elipseform.

Hvis en kartograf vil tegne nogle lande, hvor landenes areal har den rigtige størrelse i forhold til hinanden, bliver han nødt til at forvrænge afstanden mellem landene.

Vi har et forvrænget billede af virkeligheden.

Førhen blev kort mest anvendt til navigation. Det medførte, at områders størrelse blev forvrænget, f. eks. så det ud som om Afrika var på størrelse med Grønland.

For nogle år siden tegnede en computer-grafiker et kort med titlen " Afrikas sande størrelse". Han viste, hvor mange lande, som kunne være inden for Afrikas område: Kina, Mexico, Vesteuropa, Østeuropa, Indien, USA, Spanien, Portugal og Japan. ( se www.economist.com )

Det er forbløffende og giver os et helt nyt billede af, hvor overvældende Afrika er.

Guds sande størrelse er overvældende.

Vores billede af Gud er også forvrænget, og vi kan ikke forestille os hvor forbløffende og overvældende Gud er. Indeni Gud er der plads til alle verdens lande og alle planeter i universet.
se alle indlæg
cookies