Kategori: små fortællinger
Den hellige flamme.
Han fandt med stort besvær den hellige flamme, men stormen blæste den ud inden han nåede hjem. Heldigvis havde han . . .
03-12-2014
Der var engang en mand, som hørte, at der i et fremmed land, langt væk, brændte en hellig flamme. Han stod op og rejste afsted for at finde den hellige flamme for at hente den. Han tænkte:" Hvis jeg har den, så vil den ændre mit liv. Den vil give mig liv og lykke og jeg kan give den til alle mine kære."

Han rejste langt og det tog lang tid inden han endelig fandt den hellige flamme. Han havde en olielampe med, som han tændte ved flammen, og nu var hans eneste tanke:" Det lille lys må ikke gå ud."

På den lange vej hjem mødte han et ensomt og frysende menneske, som sad og rystede i mørket, og som bad om at få lidt af hans ild. Det var manden ikke meget for. Det var en hellig ild og altfor værdifuldt til bare at gives til hvem som helst. Men han forbarmede sig og gav lidt af ilden.

Manden fortsatte sin rejse hjem, men da han ikke var langt hjemmefra, blev det et forfærdeligt regnvejr. Han beskyttede sin flamme mod regnen og stormen, men den kunne ikke klare det og gik ud.

Han havde ikke kræfter til igen at rejse helt ud til det fremmede land og til den hellige flamme, men så kom han i tanke om det menneske, som han havde delt ilden med. Det var ikke så langt væk. Og det skete.

se alle indlæg
cookies