Kategori: små fortællinger
Diamanten.
En diamant er mat, men når den slibes, bliver den strålende klar og får facetter, som kaster en herlig glans. Men behandlingen, som fører til det strålende resultat, skal være meget omhyggelig. Det samme gælder for mennesker.
03-12-2014
Diamant det ord betyder egentlig "hårdt stål." Diamanten er netop også kendt for sin hårdhed. Den er det hårdeste materiale i verden. En rådiamant kan man ikke skære over med noget andet end netop en diamant og når man sliber stenen gør man det med diamantstøv.

Det er en stor forandring som sker med diamanten. Når man finder den i naturen, er den mat og kedelig. Men når den bliver skåret over og slebet, så bliver den mere og mere klar. Og jo finere facetter der bliver slebet, desto finere er den glans og det lysspil som stenen kaster fra sig.

Det tager lang tid at slibe en diamant. Man skal være meget omhyggelig og forsigtig. Men så bliver resultatet også strålende. Arbejdet ender med en kostbarhed, et smykke, som er meget smukt. Man kan også sige, at mennesket er det hårdeste materiale, der findes.

se alle indlæg
cookies