Kategori: små fortællinger
Violinen.
Violinen var slidt og lød falsk. Men den var utrolig meget værd. Kun en kender kunne se det.
03-12-2014
Der er en fortælling om en by, hvor der var loppemarked. Der var mange forskellige ting, som de prøvede at sælge. Noget var godt, og noget var skidt. Et sted stod en ung mand og prøvede at sælge gamle musikinstrumenter. Men der var ingen, som ville købe. De ville ikke give ret meget for hans varer. Så løftede han en violin i vejret. Den så ikke ud af så meget. Den manglede nogle af strengene. Kunne der overhovedet spilles på den? Kunne der komme musik ud af den? Der var ingen, som havde lyst til at købe den og den unge mand var lige ved at lægge den til side.

Men en ældre herre havde med stor interesse fulgt den mislykkede auktion og han sagde pludselige: " Unge mand, lad mig låne violinen et øjeblik!" Han tog den varsomt i sine hænder, han vendte og drejede den, holdt den op mod lyset, kikkede ind i den, vendte og drejede den igen. De, som stod omkring, så på ham og undrede sig. Pludselig stod manden helt stille med violinen i sine arme, som om det var et barn han holdt: " Jeg vil give 250.000 kr for den!" Det kunne de andre ikke forstå. De måtte da have hørt forkert. Han måtte have sagt 250 kr. selv om det også lød af for meget. Den ældre Herre kunne godt mærke det, så han gentog:"Jeg vil give dig 250.000 kr. For jeg har fundet Stradivarius-mærket i den!"

Stradivarius, det er en af de bedste violiner der findes. Det er jo fordi det er den dygtigste violinbygger, som har bygget den.

se alle indlæg
cookies