Kategori: religion
Musik og Gud.
Der kan bruges mange sammenligninger om at høre Gud. Jeg bruger det at høre musik.
14-10-2015
Jeg hører tit musik.

Hvis min kone vil have stilhed, tager jeg hovedtelefoner på, og kun jeg hører musikken. Men ellers skruer jeg op for lyden og hele huset er fyldt med musik.

Du spørger om musikken er virkelig. Og du har ret. Jeg kan ikke se den. Jeg kan ikke røre ved den. Men jeg oplever musikken.

Du spørger, hvor den kommer fra. Og det er vel fra højtalere enten inden i hovedtelefonerne eller de højtalere, som står i stuen. Og det er så computeren, som sender det ud i højtalerne. Og computeren får signalet fra internettet. Internettet er tråde, som løber over hele verden, og måske er der mange i hele verden som i dette øjeblik, hører den samme musik, som fylder min stue.

Du spørger om ikke videnskaben har bevist, at musik er bølger i luften og det er kun os, som tror, at vi hører musik. Jo, men for mig er musikken bevægende. Den gør mig glad og i godt humør. Når jeg er alene og lytter til den, er det som om jeg er sammen med andre.

Jeg kan lide at høre musik alene, men det er bedre at høre den sammen med andre. Bedst er når man er et sted hvor levende personer spiller. Det er til koncerter.

Og det er dejligt selv at spille. Man kan godt leve uden musik. De, som ikke kan lide musik, kan ikke forstå, at musik er dejlig, men de ville gerne. Og de ved ikke hvad de går glip af.

Oversættelse:

Jeg lytter og hører Gud tale. Det gør han i Jesu ord og i mit liv.

For det meste siger jeg ikke til nogen, at jeg lytter til Gud. Det er en privatsag. Men jeg ville gerne skrue jeg op for lyden og råbe Guds Ord ud fra tagene, så hele verden bliver fyldt med dejlige ord. Jeg kan næsten ikke lade være.

Du spørger om Gud er virkelig. Og du har ret. Jeg kan ikke se Gud. Jeg kan ikke røre ved Gud. Men jeg oplever Gud.

Du spørger, hvor Guds ord kommer fra. Og det er vel fra nogle, som har fortalt det til mig. Og de har fået det fortalt af nogle før dem. Guds ord lyder nu og har lydt langt tilbage i tiden.

Det er som tråde, der løber over hele verden. Måske er der mange i hele verden som i dette øjeblik, hører det samme, som fylder mit hjerte.

Du spørger om ikke videnskaben har bevist, at Gud ikke eksisterer, eller i hvert fald mener, at det ikke kan bevises, at Gud er virkelig. Jo, men for mig er det bevægende at høre Gud.

Det gør mig glad og i godt humør. Når jeg er alene og hører Gud, er det som som jeg er sammen med andre. Det giver mit liv fylde. Og når jeg er sammen med andre og lytter til Gud, er vi endnu mere sammen.

Det kan være godt at sidde alene og læse i bibelen, men det er bedre at høre det live, når andre taler f. eks. i kirken.

Jeg kan også lide selv at fortælle om Gud. Jeg kan ikke lade være.

Nogle kan godt leve uden Gud. De forstår ikke, at Gud er dejlig, men de ville gerne, og de ved ikke hvad de går glip af.

se alle indlæg
cookies