Kategori: politik kort
Politikerne er forhekset.
De ved ikke, hvad de gør
14-04-2016
Jeg er forelsket i eventyr. Der er altid problemer, men den sande kærlighed overvinder alt. Prinsesser falder i evig søvn, men et kys vækker dem.

Virkeligheden er sommetider som et mærkeligt eventyr.

Nogle bliver fortryllet og tror, at de er konger. De bruger mange penge til sig selv og deres venner som konger nu en gang gør. Pludselig bliver de vækket og kan ikke længere være ministre, men opdager at de arbejdsløse og bor i en lille by midt i Jylland, og der kommer hele tiden mails om de penge, som de brugte mens de var fortryllet.

Der er mange i folketinget, som er forhekset.

De tror, at de er noget andet end de er. Når de er i folketinget og skal stemme, trykker de lystigt på ja eller nej knappen, uden at de helt ved, hvad det betyder, men det siger de ikke til nogen.

De har jo magten.

Der er en anden minister, som var fortryllet, men ikke blev genvalgt til folketinget, og som nu er børnebogsforfatter. Han siger, at han blev forført af anerkendelsen og indflydelsen, og at han var med til at gennemføre en stramning, som han fortryder meget. Der er sikkert andet han har gjort, mens han ikke var ikke helt klar i hovedet, men det kommer nok aldrig frem. Men han siger dog:" Der er en syg politisk kultur derinde, som jeg virkelig havde svært ved at navigere i. Og som også åd mig op."

Forhåbentlig er der ægte eventyr i hans børnebøger i modsætning til hans skrifter da han var minister. Ægte eventyr handler om mennesker og kærlighed.

Ministerskrifter handler om penge, og helst, at der skal spares. En psykolog taler i en tvdebat til beskæftigelsesministeren, som viser sig at være Pinokio, en træmand, som ikke har sagt sandheden, og som måske aldrig vil finde ud af, hvad et menneske er. Mens psykologen taler, er det som om ministeren ikke tør tro sine egne øre. Det er som om han er i en anden verden, hvor alt kun handler om økonomi. Og så står der en og taler om mennesker. Han er som forstenet eller fortræet.

I eventyr kan personer have mistet deres hjerte eller det er taget fra dem af en heks, og så hjælper det ikke at tale til deres hjerte. Beskæftigelsesministeren har også i flere år haft en høj post i DI, som er en af fronttropperne for den neoliberale bevægelse. Han bor sikkert i Nordsjælland ligesom Niels Egelund, der udtaler, at forældre på overførselsindkomst ikke duer:" Det værste er selvfølgelig, når forældrene sidder uden for arbejdsmarkedet. To forældre, der er uden for arbejdsmarkedet, kan ikke snakke med om noget som helst om, hvad der foregår."

se alle indlæg
cookies