Kategori: politik kort
Forslag til Alternativet.
Om lovforslag i folketinget.
16-04-2016
Det skal være let for en borger at se, hvilke love der vedtages i Folketinget.

Hjemmesiden ft.dk er ikke brugervenlig. Den giver ikke mulighed for at finde de lovforslag eller forslag til vedtagelse, som et bestemt parti har været med til at stille. Mange eller de fleste forslag er vel fra regeringen, og dem ønsker jeg ikke at vide mere om end jeg allerede ved, da det gør mig deprimeret.

Jeg ville gerne kun følge med i de forslag, som Alternativet er involveret i. De er opmuntrende.

Når jeg på ft.dk søger på lovforslag, kan jeg kun se to, hvor Alternativet er med. Jeg kender ikke forskellen mellem lovforslag og forslag til vedtagelse, og ønsker ikke at vide det. Men når jeg søger på forslag til vedtagelse er Alternativet med i mange. Der er kun et enkelt, som Alternativet har fremsat alene.

Jeg har på fornemmelsen, at forslag til vedtagelse nærmest er spørgmål til ministeren og ikke ændrer så meget på vores virkelighed. Mens lovforslag har virkning i vores hverdag.

Jeg vil derfor opfordre til, at Alternativet fremsætter flere lovforslag.

Det er sikkert omstændeligt at udforme et lovforslag og et ordentligt parti vil måske ikke bruge folketingets tid og egne kræfter, hvis det var åbenlyst, at lovforslaget aldrig ville kunne få flertal og vedtages.

Jeg mener dog, at det ville være gavnligt for demokratiet, hvis Alternativet fremsatte nogle lovforslag også selv om de ikke blev vedtaget. Det ville gøre det mere synligt, hvad Alternativet står for i praksis. Og der ville vel være behandling af forslaget i folketinget. Det ville blive synligt, hvor dårlige argumenter de andre partier har, eller måske tvinge dem til at tænke.

Mit forslag: Alternativet kunne på sin hjemmeside oplyse, hvilke lovforslag, som partiet har stemt for, og hvilke forslag partiet selv har fremsat alene eller sammen med andre. Og Alternativet skulle selv og gerne alene fremsætte nogle få flere lovforslag.

P. S. Her en idé jeg har fået til et (måske pjattet?) lovforslag: I en periode suspenderes al målstyring for fagpersoner i det offentlige, dvs. lærere, pædagoger, sygehuspersonale. I en forsøgsperiode på f. eks. et havlt år bliver de fri for at tænke på mål og må bruge tiden på deres fag. I samme periode skal de kun registrere og dokumentere det, som de selv personligt og fagligt mener er vigtigst.

se alle indlæg
cookies