Tetra Pak-forbandelsen (information.dk):
Ekstrem rigdom kan fratage mennesker helt basal glæde ved livet, lyder konklusionen fra psykolog og forsker i undersøgelsen Robert A. Kenny. Et liv uden at skulle arbejde kan på trods af – eller på grund af – den økonomiske komfort nemt blive et liv uden mål.

I Politikken kan vi læse om det nye danske klassesamfund:
"Vi kan også se, at klasseskellene vokser, og at overklassen stikker af fra resten af samfundet."
Og se udtalelsen:
"Det er rigtigt, at der altid har været en elite. Jeg tror aldrig, at vi opnår et klasseløst samfund. Jeg er ikke utopisk socialist, men det er en faretruende udvikling, at klasseskellene vokser, og at politikerne forgylder de bedst stillede."

eller:
"Tag de to skatte- og krisepakker, som VK-regeringen og DF vedtog: forårspakken og genopretningspakken. Analysen af de to krisepakker viser, at de store vindere var overklassen."

eller:
" Vores røde regering har været med til at forstærke den ulighed, der skabes på arbejdsmarkedet og gennem den skæve formuefordeling."

og der sluttes med:
"Hvis man vil have den brede befolkning til at yde ofre i krisetider – med faldende realløn og besparelser i den offentlige sektor – må overklassen og den højere middelklasse også medvirke til at betale."

Hvordan stemmer alt dette overens med ordene fra den højtstående og hykleriske erhvervsmand, som er sur på en minister, der ved en fejl kommer til at sige sandheden om løngiverne. Han siger: hun har "en enorm mangel på forståelse for de helt elementære forudsætninger for det at drive virksomhed." Hans ord udtrykker meget stor åndelig fattigdom og manglende forståelse for det danske samfund.