Når Danmarks Statistik synes, at det hele ser lidt for trist ud, ændrer de på deres måde at registrere på, og det medfører øjeblikkelig ny overraskende viden.

Dansk skattetryk vil snart falde stort

Danmarks Statistik har nemlig ændret sin definition af, hvad der forstås ved skatter og afgifter. Det vil snart give et betydeligt lavere skattetryk herhjemme.
Det vil bringe os uhyre tæt på Frankrig og Belgien, der begge har et skattetryk på 45,3 procent, men også på Italien og Sverige, hvor skattetrykket er på henholdsvis 44,4 og 44,3 procent af bruttonationalproduktet (BNP).

Statistisk snuptag gør Danmarks økonomi 40 milliarder bedre

Med et statistisk snuptag bliver den danske økonomiske vækst pludselig 2,1 procent bedre i årene 2005-2012. Det svarer i følge Nykredit Markets til, at økonomien bliver cirka 40 milliarder kroner bedre.
»Det betyder, at det slet ikke har set så slemt ud med økonomien i 2010-2012, som vi har troet«, siger Tore Stramer til Ritzau.
Havde Danmarks Statistik opgjort tal for væksten efter samme principper, som de andre EU-lande, ville især produktiviteten i den offentlige sektor være kommet tydeligere frem og give næring til den økonomiske vækst, skriver Ritzau.Agerbos side