web stats
Der kan nævnes mange meningsdannere, som kritiserer, at vores samfundsopfattelse og menneskesyn er domineret af det økonomiske.

En af de sidste, som jeg læste om, er Verhaeghe, som siger, at der før i tiden var fire dominerende strømninger i samfundet: den politiske, den religiøse, den økonomiske og kulturelle med de to første som de mest dominerende. I dag står der kun én dominerende diskurs tilbage: den økonomiske.

Den 29-årige filosof Olav Hesseldahl siger:" Vi unge må selv finde ud af, hvordan vi indretter vores liv og skaber modspil til konkurrencestaten." Og:" Gør op med det endimensionale liv, konkurrencestaten lægger op til, hvor man jagter den korteste vej mellem to mål. Slap dog af. Bryd ud af mønsteret, og cykl en omvej i dit liv. Vær i tvivl, vild og spontan – det er jo det, unge burde være frem for voksne og forudsigelige. Men det vigtigste man skal gøre, hvis det virkelig skal rykke: Involver dig i nye fællesskaber, som ikke har noget med konkurrencepres, cv-rytteri eller sociale medier at gøre."
Agerbos side